ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Κύπρος: Άνοιγμα σχολείων με καθολική χρήση μάσκας

Κορωνοϊός - Κύπρος: Άνοιγμα σχολείων με καθολική χρήση μάσκας
INTIME NEWS/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με φυσική παρουσία μαθητών και μαθητριών, καθολική χρήση μάσκας, καθώς και νομική κατοχύρωση των ζητημάτων που αφορούν τη διδασκαλία μέσω διαδικτύου αρχίζει εκ νέου η σχολική χρονιά στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο Κύρπιος υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, προτεραιότητα του υπουργείου, μαζί με την παροχή εκπαίδευσης είναι η τήρηση των υγειονομικών προφυλάξεων.

«Ήδη το υπουργείο Παιδείας», είπε, «σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας έχει αναθεωρήσει και επικαιροποιήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για το σκοπό αυτό γίνεται η αναγκαία διαρρύθμιση των χώρων στις σχολικές αίθουσες, ούτως ώστε, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, να μπορέσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες».

«Σύμφωνα με την τελευταία σύσταση, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες σε όλα τα σχολεία. Μπορούν, δε, να χρησιμοποιούνται μάσκες επαναλαμβανόμενης χρήσης, πολλαπλών χρήσεων, ρούχινες μάσκες, οι οποίες, αφού απολυμανθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Άρα, όπως και το εκπαιδευτικό προσωπικό, έτσι και τα παιδιά, θα φοιτήσουν στα σχολεία με την χρήση μάσκας, σε όλα τα σχολεία από τα νηπιαγωγεία, την δημοτική εκπαίδευση, τα ειδικά σχολεία, έως και την μέση και την μέση τεχνική», σημείωσε.

«Όλα θα λειτουργήσουν κανονικά με φοίτηση όλων των παιδιών», εξήγησε ενώ επισήμανε ότι στα μέτρα υγειονομικής προστασίας συμπεριλαμβάνεται και η διενέργεια ενός μεγάλου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων, τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε επιλεγμένο δείγμα από μαθητές και μαθήτριες.

«Ταυτόχρονα, είμαστε έτοιμοι για τυχόν μεταβολή των υγειονομικών συνθηκών και τυχόν αλλαγή στα πρωτόκολλα που μπορεί να επιφέρουν διαφορετικές ρυθμίσεις», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι εξελίσσεται και ένας προγραμματισμός για τη συμπλήρωση και αναβάθμιση του αναγκαίου ψηφιακού εξοπλισμού στα σχολεία, ώστε «να μπορούν να λειτουργούν ανά πάσα στιγμή και να εξασφαλίζεται η ανάγκη για τυχόν εκ αποστάσεως διδασκαλία».

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της πρότασης για τροποποίηση των κανονισμών, προκειμένου να κατοχυρωθεί και νομικά η εναλλακτική διδασκαλία με την χρήση ψηφιακών μέσων εκ αποστάσεως, ούτως ώστε να θεωρείται κανονική διαδικασία μάθησης με όσα αυτό επιφέρει, δηλαδή την υποχρεωτική φοίτηση, ενδεχόμενη εξέταση των αντικειμένων που θα διδάσκονται και ό,τι αυτό περιλαμβάνει.

Σε κάθε περίπτωση, η φοίτηση μαθητών και μαθητριών θα γίνει κανονικά. Η ψηφιακή επιλογή θα τεθεί ξανά επί τάπητος, μόνο, αν και εφόσον τα δεδομένα αλλάξουν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ