ΚΟΣΜΟΣ

Σε φυλάκιση 5 μηνών καταδικάστηκε ο σχεδιαστής Μόσιμο Τζιανούλι για απάτη

Σε φυλάκιση 5 μηνών καταδικάστηκε ο σχεδιαστής Μόσιμο Τζιανούλι για απάτη
AP Photo/Charles Krupa

Ο σχεδιαστής μόδας Μόσιμο Τζιανούλι, ο σύζυγος της ηθοποιού Λόρι Λάφλιν, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών για συμμετοχή σε μια απάτη με στόχο την εισαγωγή των παιδιών τους στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Ο 57χρονος Τζιανούλι και η σταρ της κωμικής σειράς «Μια τρελή οικογένεια» έχουν παραδεχτεί ότι συμμετείχαν σε αυτήν την απάτη με σκοπό να γίνουν δεκτές οι κόρες τους στο Πανεπιστήμιο ως «αξιόλογες αθλήτριες» της κωπηλασίας, μολονότι δεν είχαν καμία σχέση με το άθλημα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία που έγινε μέσω βιντεοδιάσκεψης λόγω της πανδημίας, ο Τζιανούλι είπε στον ομοσπονδιακό δικαστή της Βοστόνης Ναθάνιελ Γκόρτον ότι λυπάται πολύ για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πράξεις του και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη.

Ο Γκόρτον του επέβαλε επίσης να πληρώσει πρόστιμο ύψους 250.000 δολαρίων και να προσφέρει 250 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Η 56χρονη Λάφλιν είχε δηλώσει ένοχη τον Μάιο και με βάση τη συμφωνία της με τις εισαγγελικές αρχές αναμένεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 μηνών, πρόστιμο 150.000 δολαρίων και 100 ώρες κοινωνική εργασία.

Συνολικά 55 άνθρωποι διώκονται ή έχουν ήδη καταδικαστεί για την υπόθεση αυτήν, στην οποία εύποροι γονείς δωροδοκούσαν ή εξαπατούσαν Πανεπιστήμια για να εισαχθούν τα παιδιά τους σε κορυφαίες σχολές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ