Κορωνοϊός: Καθυστερεί η παρουσίαση του προγράμματος ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας
Ανανεώθηκε:
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του ύψους 100 δισ. ευρώ σχεδίου της για την αναζωογόνηση της οικονομίας την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αντί της ερχόμενης Τρίτης, καθώς επικεντρώνει τώρα στην προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς.
«Το σχέδιο ανάκαμψης είναι έτοιμο, το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του εξακολουθεί να ισχύει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.
Θα αποκαλυφθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.
Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου, αφού τα περισσότερα παρέμειναν κλειστά στη διάρκεια ενός lockdown δύο μηνών, που επιβλήθηκε νωρίτερα φέτος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και η κυβέρνηση εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυτά που χρειάζεται, δήλωσε ο Ατάλ.
Τις δύο τελευταίες ημέρες, τα νέα κρούσματα μόλυνσης στη Γαλλία ξεπέρασαν για πρώτη φορά από τον Μάιο το όριο των 4.000 (4.771 την Πέμπτη, 4.586 την Παρασκευή).
Εντούτοις, παρόλο που ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται εδώ και εβδομάδες, δεν παρατηρείται αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται ή που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Σε εξέλιξη δύο προγράμματα από τη ΔΥΠΑ για ΑμεΑ και ανέργους άνω των 55 ετών
03:00
Kοινωνικός τουρισμός 2026-27: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων συνταξιούχων
02:00
«Φαρμακείο αυτοκινήτου»: Νέο κιτ πρώτων βοηθειών - Τα 16 αντικείμενα και το πρόστιμο
01:00
Νέο κληρονομικό δίκαιο - Ποιες αλλαγές προβλέπονται στις διαθήκες
00:30