ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Την έγκριση της χορήγησης πλάσματος ως θεραπεία ανακοινώνει ο Τραμπ

Κορωνοϊός: Την έγκριση της χορήγησης πλάσματος ως θεραπεία ανακοινώνει ο Τραμπ
AP Photo/Evan Vucci

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 19:23

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει την κατεπείγουσα έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει για την Covid-19, μια θεραπεία που έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post που επικαλείται πηγές οι οποίες έχουν γνώση της απόφασης αυτής.

Η ανακοίνωση θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει αργότερα σήμερα (στη μία το βράδυ) ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα προβεί σε μια «σημαντική ανακάλυψη» όσον αφορά μια θεραπευτική αγωγή για τον κορωνοϊό σε συνέντευξη Τύπου (στη μία το πρωί ώρα Ελλάδας).

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει την ανακοίνωση μαζί με τον Γραμματέα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ και τον διευθυντή της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν.

«Συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο @realDonaldTrump αύριο στις 18:00 σχετικά με μια σημαντική θεραπευτική ανακάλυψη για τον ιό της Κίνας. Ο γραμματέας Azar και ο Δρ Hahn θα παρευρεθούν», δημοσίευσε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι.

Στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί σχεδόν 5.679.000 κρούσματα της πανδημίας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 176.392 άνθρωποι, προκαλώντας σημαντική υποχώρηση των ποσοστών του Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ