ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία μπορεί να χτίσει ένα σχεδιασμένο σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο εσωτερικό της

Η Τουρκία μπορεί να χτίσει ένα σχεδιασμένο σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο εσωτερικό της
REUTERS / TIMA

Η Τουρκία έχει την δυνατότητα να χτίσει ένα σχεδιασμένο σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο εσωτερικό της, δήλωσε ο υφυπουργός της αμυντικής βιομηχανίας την Παρασκευή.

Ο ίδιος δεν απέρριψε την πιθανότητα συνεργασίας με εταιρείες, που είχαν προηγουμένως υποβάλλει προσφορές σε σχετικό διαγωνισμό, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Θα μπορούσαμε να παράγουμε ένα σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο εσωτερικό μας. Θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε ευκαιρίες συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπέβαλλαν προσφορές στον διαγωνισμό”, δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Η Τουρκία ακύρωσε πέρυσι την προσφορά αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αναπτύξει το σύστημα πυραύλων, που είχε ανατεθεί προσωρινά στην Κίνα, έπειτα από την ανησυχία που προκάλεσε η εν λόγω ανάθεση στους συμμάχους της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ.

Άλλες προσφορές στο διαγωνισμό περιλάμβαναν την αμερικανική εταιρεία Raytheon και την γαλλο-ιταλική ομάδα Eurosam, ιδιοκτησίας του πολυεθνικού ευρωπαϊκού κατασκευαστή πυραύλων MBDA και της France's Thales.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ