ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικάνικες εκλογές: Στήριξη από Κρίστι σε Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Αμερικάνικες εκλογές: Στήριξη από Κρίστι σε Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων
REUTERS

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι ανακοίνωσε απόψε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τονίζοντας ότι ο πρώην αντίπαλός του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει τη Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

"Ο καλύτερος για να κερδίσει τη Χίλαρι Κλίντον τον Νοέμβριο είναι αναμφίβολα ο Ντόναλντ Τραμπ", είπε ο Κρίστι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον μεγιστάνα του κτηματομεσιτικού τομέα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο Τραμπ βρίσκεται στο Τέξας στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει της λεγόμενης "Σούπερ Τρίτης", όταν οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος σε 10 Πολιτείες θα κληθούν να επιλέξουν τον υποψήφιο που προτιμούν για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του φθινοπώρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ "είναι ένας άνθρωπος που, όταν υπόσχεται κάτι το τηρεί", συνέχισε ο Κρίστι.

Ο 53χρονος Κρίστι, που μέχρι τις αρχές του μήνα ήταν και αυτός υποψήφιος για το χρίσμα, είναι το πρώτο σημαντικό στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ανακοινώνει δημοσίως ότι θα στηρίξει τον Τραμπ.

Όπως είπε, ο Τραμπ θα πολεμήσει το "κατεστημένο" της Ουάσινγκτον και θα αντιμετωπίσει τις "αποτυχίες" τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών. Διαβεβαίωσε ότι ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του δεν του έχουν προτείνει καμία θέση και είπε ότι ο ίδιος σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη θητεία του ως κυβερνήτης και στη συνέχεια να ιδιωτεύσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ