ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον προπονητή του Ρόκι και του Απόλο Κριντ

Πέθανε ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον προπονητή του Ρόκι και του Απόλο Κριντ
Movie picture

Πέθανε ο Τόνι Μπάρτον σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από μια μακρά ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε. Ο πρώην μποξέρ είναι γνωστός για το ρόλο του Ντιούκ, τον προπονητή του Απόλο Κριντ, σε έξι από τις ταινίες «Ρόκι».

Όπως ανακοίνωσε η αδελφή του Μπάρτον, απεβίωσε την Πέμπτη, στην Καλιφόρνια. Ο ηθοποιός καταγόταν από το Φλιντ του Μίσιγκαν . Τον τελευταίο χρόνο νοσηλευόταν τακτικά στα νοσοκομεία αλλά δεν υπήρξε ποτέ διάγνωση της ασθένειάς του.

Ο Τόνι Μπάρτον, συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις ταινίες «Ρόκι» από το 1976 έως το 2006. Ο ηθοποιός βασίστηκε για την ερμηνεία του, στην εμπειρία που είχε ως επαγγελματίας πυγμάχος. Η σχέση του με τον Σιλβέστερ Σταλόνε δεν γνωρίζουμε αν είχε διατηρηθεί καθώς δεν εμφανίστηκε στην ταινία «Κριντ», για την οποία ο Σταλόνε είναι υποψήφιος για το Όσκαρ δεύτερου καλύτερου αντρικού ρόλου.

Το ενδιαφέρον του για την υποκριτική ξεκίνησε το 1988, όπως δήλωσε σε μια συνέντευξή του, όταν εξέτισε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών ένοχος για ληστεία. Έχει παίξει σε πολλές ακόμα ταινίες όπως τη «Λάμψη», με τον Τζακ Νίκολσον αλλά και σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ