Ερντογάν σε Τραμπ: Η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου και της μείωσης των εντάσεων
Μετά την τηλεφωνική επαφή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επικοινωνία και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη (26/8), όπως ανακοίνωσε το γραφείο του τούρκου προέδρου.
Η συζήτηση των δύο ηγετών περιλάμβανε διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ερντογάν υπενθύμισε στον κ. Τραμπ ότι η Τουρκία δεν είναι η χώρα που δημιουργεί αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι η Άγκυρα έχει αποδείξει ότι είναι υπέρ της μείωσης των εντάσεων και του διαλόγου.
Υποστήριξε δε, ότι η Τουρκία απέδειξε με «συγκεκριμένες ενέργειες» ότι θέλει να μειώσει τις εντάσεις και να ξεκινήσει διάλογο επί του θέματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Μάλιστα, δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ερντογάν υπέδειξε την Ελλάδα στον Τραμπ, ως υπαίτια για την κρίση, ζητώντας του να στραφεί προς την Αθήνα για αποκλιμάκωση.
Τραμπ και Νετανιάχου στη λίστα του Time με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους για το 2026
08:58
Τροχαίο με παράσυρση πεζής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
08:54
«Δεν γνωρίζουμε τίποτα για επικείμενες συνομιλίες με το Ισραήλ» λέει ο Λίβανος μετά την ανακοίνωση Τραμπ - Συνεχίζεται το σφυροκόπημα
08:51
Κεφαλονιά: Το ποινικό παρελθόν και οι ισχυρισμοί των συλληφθέντων - Γνώριμος στις Αρχές ο 26χρονος αρσιβαρίστας
08:39