ΚΟΣΜΟΣ

Μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στις ιρανικές εκλογές

Μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στις ιρανικές εκλογές
Στιγμιότυπο από εκλογικό τμήμα της ιρανικής πρωτεύουσας Τεχεράνης, στις κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 REUTERS/Raheb Homavandi/TIMA

Οι κάλπες στο Ιράν έκλεισαν αργά απόψε και αφού η ψηφοφορία παρατάθηκε αρκετές φορές λόγω της αθρόας συμμετοχής των ψηφοφόρων.

Οι εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα (26/2) ήμερα για την εκλογή του 290μελούς ιρανικού κοινοβουλίου (Majles-e Showrā-ye Eslāmī) και της Συνέλευσης των Ειδικών (Majles-e Khobregān), 88μελες όργανο αποτελούμενο από θεολόγους και το οποίο εκλέγει ή απομακρύνει τον υπέρτατο θρησκευτικό ηγέτη και ελέγχει τις δραστηριότητες.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των δέκα κοινοβουλευτικών αναμετρήσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία, όπου οι εκλογές για τα δύο νομοθετικά σώματα συμπίπτουν. Η θητεία των Ιρανών βουλευτών θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου 2016 και θα λήξει τέσσερα χρόνια μετά στις 3 Μαΐου 2020.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 23.45 τοπική ώρα, περισσότερες από πέντε ώρες μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο στις 18.00 τοπική ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ