ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βερολίνο: Η αστυνομία διέλυσε μαζική συγκέντρωση κατά των μέτρων πρόληψης

Κορωνοϊός - Βερολίνο: Η αστυνομία διέλυσε μαζική συγκέντρωση κατά των μέτρων πρόληψης
Bernd Von Jutrczenka/dpa via AP

Η αστυνομία στο Βερολίνο διέλυσε μία μαζική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα κατά των περιορισμών για το νέο κορωνοϊό, λίγες ώρες μετά την αποτυχία των διαδηλωτών να ακολουθήσουν τις εντολές για την τήρηση των αποστάσεων, αλλά και για την υποχρέωση να φορούν μάσκες προσώπου.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε καθώς τα περιστατικά των μολύνσεων αυξάνουν στην Ευρώπη, ενώ παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται στη διάρκεια της ημέρας στο Παρίσι, αλλά και αλλού.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter.

«Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, δεν οδήγησαν σε συμμόρφωση με την κατάσταση τήρησης των προληπτικών μέτρων», πρόσθεσε.

Σε προηγούμενη αντίστοιχη διαδήλωση την 1η Αυγούστου είχαν συμμετάσχει περίπου 20.000 άνθρωποι, κυρίως υποστηρικτές της ακροδεξιάς. Η αστυνομία είχε τότε διαλύσει το πλήθος διότι δεν σεβόταν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πολλοί πολιτικοί από την ακροδεξιά δήλωσαν τη στήριξή τους στη διαδήλωση αυτή. Ο Λάιφ- Έρικ Χολμ, βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), έκανε λόγο στο Twitter «για νίκη της ελευθερίας».

Πολλές οργανώσεις της αριστεράς έχουν καλέσει από την πλευρά τους σε αντιδιαδηλώσεις.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή προς τους ρατσιστές, τους αντισημίτες, τους ακροδεξιούς και τους ναζί», τόνισε η Άνε Χελμ επικεφαλής του τομέα του Βερολίνου του κόμματος Die Linke (Αριστερά), πριν τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ