ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: 5.453 νέα κρούσματα και έξι θάνατοι μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Γαλλία: 5.453 νέα κρούσματα και έξι θάνατοι μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο
AP Photo/Kamil Zihnioglu

Η Γαλλία ανακοίνωσε το Σάββατο 5.453 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, λιγότερα από τα 7.379 που κατέγραψε την Παρασκευή.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την κορωνοϊό αυξήθηκε σε 30.602 από 30.596 που ήταν ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα.

Ο αριθμός των νοσούντων με Covid 19 στο νοσοκομείο είναι 4.530 έναντι 4.535 μια μέρα νωρίτερα και ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε σε 400 από 387.

«Βροχή» τα πρόστιμα στο Παρίσι

H αστυνομία στο Παρίσι επέβαλε σήμερα πρόστιμα ύψους 135 ευρώ σε δεκάδες πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς δε φορούσαν μάσκες προσώπου, στη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά της προστατευτικής μάσκας.

«Στο σημείο αυτό, έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε 73 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης και της διοργανώτριας της διαμαρτυρίας», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η αρμόδια αστυνομική διεύθυνση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα που οργάνωσε τη διαμαρτυρία στην κεντρική περιοχή του Παρισιού (Place de la Nation) αγνόησε τους περιορισμούς για την προστασία κατά του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί πως θα τους τηρήσει.

Από τους διαδηλωτές ζητήθηκε να διαλυθούν.

Στη Γαλλία αναφέρθηκαν χθες, Παρασκευή, περισσότερα από 7.300 νέα περιστατικά μόλυνσης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, μετά την αύξηση των περιστατικών που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο (άνω των 7.500 περιστατικών).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ