ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Υπόθεση Μπλέικ: Στην Κενόσα την Τρίτη ο Τραμπ εν μέσω ταραχών

ΗΠΑ - Υπόθεση Μπλέικ: Στην Κενόσα την Τρίτη ο Τραμπ εν μέσω ταραχών
AP PHOTO

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την Τρίτη την Κενόσα, την πόλη του Ουισκόνσιν που βιώνει αναταραχές από την περασμένη Κυριακή όταν ένας λευκός αστυνομικός πυροβόλησε έναν Αφροαμερικανό, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα συναντηθεί με αξιωματικούς των δυνάμεων της τάξης και θα εκτιμήσει τις ζημιές που έχουν γίνει στην πόλη, όπου ο 29χρονος Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε πισώπλατα επτά φορές από τον αστυνομικό, αφήνοντάς τον παράλυτο.

Ένας 17χρονος κρατείται από τις τοπικές αρχές με την υποψία ότι πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter και τραυμάτισε έναν ακόμη στη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην πόλη.

Ο γνωστός δικηγόρος, που έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει τον 17χρονο, δήλωσε ότι ο πελάτης του βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Ο δικηγόρος Λιν Γουντ επεσήμανε ότι το βίντεο από το περιστατικό δικαιώνει τον Κάιλ Ρίτενχαουζ, παρά την παραπληροφόρηση, όπως την αποκάλεσε, που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης.

Εναντίον του Ρίτενχαουζ έχουν απαγγελθεί έξι κατηγορίες, ανάμεσά τους και για ανθρωποκτονία και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Καλοκαίρι διαδηλώσεων

Ο πισώπλατος πυροβολισμός του 29χρονου Τζέικομπ Μπλέικ από έναν λευκό αστυνομικό μπροστά στα τρία του παιδιά έχει μετατρέψει την Κενόσα, μια πόλη του Ουισκόνσιν όπου ζουν κυρίως λευκοί, στο πιο πρόσφατο επίκεντρο των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν ολόκληρες τις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Το καλοκαίρι των διαδηλώσεων ξεκίνησε μετά τον θάνατο από ασφυξία του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Ο Μπλέικ, που έχει μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω μετά τις επτά σφαίρες που δέχθηκε, βρισκόταν δεμένος με χειροπέδες στο κρεβάτι του καθώς εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Την παρασκευή του αφαίρεσαν τις χειροπέδες και οι αστυνομικοί που τον φυλούσαν αποχώρησαν, καθώς ακυρώθηκε το ένταλμα, δήλωσε ο δικηγόρος του Πατ Κάφερτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ