ΚΟΣΜΟΣ

Chadwick Boseman: Το συγκινητικό «αντίο» 7χρονου στον Black Panther

Chadwick Boseman: Το συγκινητικό «αντίο» 7χρονου στον Black Panther
King Westbrook/CNNi

Ένας 7χρονος απέτισε με έναν συγκινητικό τρόπο φόρο τιμής στον αγαπημένο του ήρωα, Black Panther, που ενσάρκωσε ο ηθοποιός Chadwick Boseman, ο θάνατος του οποίου έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.

Ο μικρός Κίαν δεν είχε την τύχη να γνωρσει από κοντά τον Boseman, αλλά τον θαύμαζε από την ταινία «Black Panther».

«Ήταν ένα καλό πρότυπο για μένα και άλλα μαύρα αγόρια γιατί μου έμαθε πως ένα μαύρο αγόρι μπορεί να γίνει υπερ- ήρωας. Όταν έμαθα πως πέθανε, στεναχωρήθηκα πολύ. Έκλαιγα και δεν μπορούσα να σταματήσω να τον σκέφτομαι», λέει στο CNNi.

Ο αγαπημένος ηθοποιός πέθανε την Παρασκευή μετά από «μάχη» τεσσάρων ετών με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Με την είδηση του θανάτου του ο κόσμος έμαθε επίσης πως συμμετείχε στις ταινίες ενώ έκανε χειρουργεία και χημειοθεραπείες.

Θέλοντας να τον τιμήσει, ο Κίαν έκανε ένα μικρό μνημείο για τον Boseman στο σπίτι του στο Μιζούρι. Μάλιστα, στην τελετή αυτή ήταν παρόντες όλοι οι ήρωες των Avengers.

Ο 7χρονος τοποθέτησε την φιγούρα του Black Panther μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών και το τύλιξε με μαύρο μετάξι. Γύρω από το «φέρετρο» έβαλε λουλούδια και ένα μετάλλιο, σαν αυτό που έδωσε ο Iron Man στον Black Panther σε μία από τις σκηνές της ταινίας.

Ο πατέρας του Κίαν δημοσίευσε τη φωτογραφία του γιου του στο Twitter, στην οποία στέκεται πίσω από το «φέρετρο» και κάνει την κίνηση του Black Panther, «Wakanda Forever».

Η εικόνα αυτή έγινε viral με σχεδόν 600.000 likes.

«Δεν έχω λόγια. Με έκανε υπερήφανο και βρήκε έναν μοναδικό τρόπο για να αντιμετωπίσει τον θάνατο του ήρωά του. Αλλά ακόμα είναι στεναχωρημένος», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, Κινγκ Γουέστμπρουκ στο CNNi.

«Δεν είχα ιδέα πως θα άγγιζε τόσους πολλούς ανθρώπους. Εάν η όμορφη τελετή του Κίαν μπορεί να φέρει ένα χαμόγελα στα χείλη ενός ανθρώπου που έχει πληγωθεί από τον θάνατο αυτό, αυτό είναι κάτι μου με κάνει υπερήφανο».

King Westbrook/CNNi - O Κίαν με αδέρφια του

Με τη σειρά του ο Κίαν σημείωσε πως ο Chadwick Boseman του έμαθε πώς να παλεύει και να μην τα παρατάει ποτέ.

«Έμαθε στον κόσμο να είναι καλός και να έχει μια ισχυρή οικογένεια. Το μνημείο με έκανε να στεναχωριέμαι γιατί κατάλαβα πως δεν πρόκειται να γυρίσει και πραγματικά μου λείπει. Αλλά από την άλλη είμαι χαρούμενος γιατί έκανα κάτι όμορφο για εκείνον», καταλήγει.

Η πορεία του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο

Ο Chadwick Boseman είχε γεννηθεί στη Νότια Καρολίνα και κέρδισε τον πρώτο του ρόλο σε ηλικία επτά ετών, το 1970 με εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά «All My Children».

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, άρχισε να συμμετέχει ως γκεστ σε σειρές της δεκαετίας του 2000, όπως «Law & Order», «CSI: NY», «ER» μεταξύ άλλων. Σταθερούς ρόλους είχε αργότερα στις σειρές «Lincoln Heights» και «Persons Unknown».

Ο πρώτος του μεγάλος κινηματογραφικός ρόλος ήταν στην ταινία «42» στον ρόλο του παίκτη του μπέιζμπολ, Τζάκι Ρόμπινσον.

Δεν ήταν απλώς ταλαντούχος μπροστά από την κάμερα, ήταν επίσης ταλαντούχος συγγραφέας και θεατρικός συγγραφέας. Το έργο του «Deep Azure» του 2006 παρουσιάστηκε στο Σικάγο και προτάθηκε για το βραβείο Joseph Jefferson.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο Καλών Τεχνών στη σκηνοθεσία από το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ στην Ουάσινγκτον στα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρακολούθησε το διάσημο θερινό θεατρικό πρόγραμμα στη Βρετανική Αμερικανική Δραματική Ακαδημία στην Οξφόρδη. Μια ομάδα σπουδαστών θεάτρου από το Χάουαρντ είχε γίνει δεκτή στο πρόγραμμα, αλλά ο Chadwick Boseman δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει, οπότε μία από τις καθηγήτριές του, η ηθοποιός Φιλίσια Ρασάντ, ζήτησε από τους διάσημους φίλους της να βοηθήσουν. Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον χρηματοδότησε τον Boseman, κάτι το οποίο ο πρωταγωνιστής του «Black Panther» αποκάλυψε για πρώτη φορά το 2018.

Ο πολιτιστικός αντίκτυπος του Boseman και του «Black Panther» της Marvel δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Κατέρριψε κάθε ρεκόρ και έγινε το φιλμ μαύρου σκηνοθέτη με τα υψηλότερα κέρδη και το πρώτο με υπερήρωες που έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας.

Ο ηθοποιός είχε επισκεφθεί δύο φορές τη Νότια Αφρική για έρευνα και η ερμηνεία του ως αντιπολεμικού ήρωα απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια σε μία ταινία που επαινέθηκε για τη σκηνοθεσία, τα ειδικά εφέ και την αφήγησή της.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον κόσμο του Χόλιγουντ με τη Marvel να αποχαιρετά τον ήρωα της. «Οι καρδιές μας ράγισαν και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Chadwick Boseman. Ο θρύλος σου θα ζει για πάντα. Εναπαύσου εν ειρήνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: This 7-year-old boy held a heartbreaking memorial for Chadwick Boseman, who played his favorite superhero, By Alaa Elassar, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ