ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 και πάλι οι ημερήσιοι νεκροί στις ΗΠΑ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας

ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 και πάλι οι ημερήσιοι νεκροί στις ΗΠΑ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας
AP Foto/Matt Marton

Τουλάχιστον 1.118 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 χθες Τρίτη στις ΗΠΑ, όπου ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε τους 184.719 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Ο αριθμός των νεκρών εμφανίζεται σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τα λιγότερα από 500 θύματα του κορωνοϊού, χθες Τρίτη.

Το ίδιο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν άλλα 43.728 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται σε 6,09 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, όσο και ως προς αυτόν των θανάτων.

Στην Κενόσα, παρά τις προειδοποιήσεις ο Τραμπ

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξομοίωνε τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην Κενόσα με «εσωτερική τρομοκρατία», κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του σε αυτήν την πόλη που συγκλονίζεται από ένα κύμα οργής μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός μαύρου από πυρά λευκού αστυνομικού.

Περιγράφοντας ενέργειες βανδαλισμού σε καταστήματα επιχειρήσεων και ρίψεις τούβλων ενάντια σε αστυνομικούς, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε: «Αυτές δεν είναι ενέργειες ειρηνικών διαδηλώσεων αλλά στην πραγματικότητα εσωτερική τρομοκρατία».

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πόλη αυτή του Ουισκόνσιν ο 29χρονος Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε πισώπλατα επτά φορές από έναν λευκό αστυνομικό, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.

Μιλώντας σε μια ομάδα επιχειρηματιών της πόλης, ο ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει 42 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της δημόσιας ασφάλειας και των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο Ουισκόνσιν. Επίσης δεσμεύτηκε πως η κυβέρνησή του θα χορηγήσει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τις ταραχές και ένα εκατομμύριο δολάρια στις δυνάμεις επιβολής του νόμου στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ, διαδηλωτές κατά του ρατσισμού συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του μεγιστάνα προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ