ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε αναστολή επτά αστυνομικοί για το νέο περιστατικό υπερβολικής βίας από αστυνομικούς

ΗΠΑ: Σε αναστολή επτά αστυνομικοί για το νέο περιστατικό υπερβολικής βίας από αστυνομικούς
CNNi

Την παραπομπή επτά αστυνομικών, οι οποίοι θα ελεγχθούν για τη συμμετοχή τους στο τραγικό συμβάν του θανάτου του Ντάνιελ Προυντ, του μαύρου πολίτη που έχασε τη ζωή του μετά τη σύλληψή του, αποκάλυψε η δήμαρχος του Ρότσεστερ, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του ντοκουμέντου.

Ο 41χρονος Ντάνιελ Προυντ, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, πέθανε λίγο μετά τη βίαιη προσπάθεια αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν.

Συγκεκριμένα, στις 23 Μαρτίου ο αδερφός του θύματος, Τζο, τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια, καθώς ο Ντάνιελ έτρεχε γυμνός στον δρόμο της γειτονιάς του, προφανώς, λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης.

«Εγώ κάλεσα την αστυνομία για να βοηθήσει τον αδερφό μου. Όχι για να τον λιντσάρουν» ανέφερε ο Τζο Προυντ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η οικογένειά του για να γνωστοποιήσει το τραγικό συμβάν.

Ο 41χρονος Ντάνιελ πέθανε μία εβδομάδα μετά την 23η Μαρτίου στο νοσοκομείο.

«Ο Ντάνιελ Προυντ έχασε τη ζωή του στην πόλη μας. Έχασε τη ζωή του εξαιτίας των πράξεων των αστυνομικών μας», είπε η (μαύρη) δήμαρχος του Ρότσεστερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, λίγες ώρες αφότου το ντοκουμέντο της βίαιης σύλληψης του νεαρού άνδρα ήρθε στη δημοσιότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ