ΚΟΣΜΟΣ

Πύρινη κόλαση η Καλιφόρνια: Σε πάρτι αποδίδουν μεγάλη εστία φωτιάς οι Αρχές

Πύρινη κόλαση η Καλιφόρνια: Σε πάρτι αποδίδουν μεγάλη εστία φωτιάς οι Αρχές
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Σε πάρτι αποδίδουν οι Αρχές της Καλιφόρνια μία από τις πολλές φωτιές που μαίνονται.

Ειδικότερα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα πάρτι μελλοντικών γονέων για την αποκάλυψη του φύλου του μωρού τους φαίνεται πως είναι η αιτία για μία εκ των πολλών πυρκαγιών.

Μία συσκευή «παραγωγής καπνού» που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πάρτι ευθύνεται για τη φωτιά, η οποία τώρα έχει επεκταθεί σε περίπου 28.327.995 τ.μ., όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλιφόρνια στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι όσοι προκαλούν φωτιές «μπορεί να καταστούν υπεύθυνοι τόσο από οικονομικής, όσο και από νομικής πλευράς».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κομητείες

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, κήρυξε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κομητείες, εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών.

Στις κομητείες αυτές, συμπεριλαμβάνονται το Φρέσνο, η Μαντέρα, η Μαριπόζα, το Σαν Μπερναντίνο, αλλά και Σαν Ντιέγκο, όπως ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη σε σχετική ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής και γρήγορα κατέκαψε έκταση 182.100 στρεμμάτων, ενώ η κατάσταση επέβαλε την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους, αλλά και το κλείσιμο δρόμων στην περιοχή του Φρέσνο που βρίσκεται στα κεντρικά της Καλιφόρνια.

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 3.000 κατασκευές έχουν καταστραφεί κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από το ξέσπασμα δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρη την πολιτεία.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με αεροπορικά μέσα σε πιο ασφαλείς περιοχές στη διάρκεια της νύχτας, καθώς μια δασική φωτιά απέκοψε το μοναδικό δρόμο στον Ταμιευτήρα Μάμουθ Πουλ στην Καλιφόρνια, που αποτελεί δημοφιλή περιοχή αναψυχής, στο Εθνικό Δάσος Σιέρα της Καλιφόρνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ