ΚΟΣΜΟΣ

Λευκορωσία: 633 συλλήψεις διαδηλωτών σε κινητοποιήσεις κατά του Λουκασένκο

Λευκορωσία: 633 συλλήψεις διαδηλωτών σε κινητοποιήσεις κατά του Λουκασένκο
AP Photo/TUT.by

Συνολικά 633 άνθρωποι συνελήφθησαν την Κυριακή στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Λευκορωσία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι λευκορωσικές αρχές έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία καταστολής των μαζικών κινητοποιήσεων που γίνονται στη χώρα κατά του ισχυρού άνδρα της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, τις οποίες ο Λουκασένκο κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία και η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως το αποτέλεσμα αυτό ήταν προϊόν νοθείας.

Με συρματοπλέγματα και κανόνια νερού απάντησαν οι Αρχές

Οι αρχές είχαν τοποθετήσει συρματοπλέγματα στους δρόμους και ανέπτυξαν οχήματα του στρατού, βαν, κανόνια νερού, αστυνομικούς με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων και αστυνομικούς με πολιτικά που φορούσαν μάσκες και έκαναν χρήση γκλομπ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Τοπικά ΜΜΕ έδειξαν επίσης πλάνα από διαδηλώσεις και συλλήψεις διαδηλωτών σε άλλες πόλεις.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως η βίαιη μεταχείριση των διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας φαίνεται να σημαδεύει μια κλιμάκωση από τις αρχές έπειτα από εβδομάδες μιας σχετικής αυτοσυγκράτησης, αν και η βία δεν ήταν τόσο εκτεταμένη και τυφλή όπως στις πρώτες ημέρες των διαδηλώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ