«Σαρώνουν» οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια - Στάχτη πάνω από δύο εκατ. στρέμματα
Ανανεώθηκε:
Πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν καταστρέψει οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ενώ ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται στην περιοχή.
Πρόκειται για μια έκταση περίπου 80 φορές η περιοχή του Παρισιού, αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τρέποντας σε φυγή από πυρκαγιές πρωτοφανούς κλίμακας από το 1987, ανέφεραν χθες πυροσβεστικές αρχές.
«Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 33 χρόνια που ξεπεράσαμε τα δύο εκατομμύρια στρέμματα», ή 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε η Λιν Τόλμασοφ, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
«Πρόκειται σαφώς για ένα ρεκόρ. Και ακόμα απέχουμε πολύ από το τέλος της αντιπυρικής περιόδου».
Το απόγευμα της Δευτέρας χιλιάδες πυροσβέστες έδιναν ακόμη μάχη με τις φλόγες.
Σε όλη τη νότια Καλιφόρνια, δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να βρουν καταφύγιο.
Στη βόρεια Καλιφόρνια, περισσότεροι από 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα για να ξεφύγουν από μια ταχέως εξαπλωμένη πυρκαγιά που ξεκίνησε κοντά στο Φρέσνο.
Ηράκλειο Κρήτης: Συνολικά 42 άτομα μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραλία του Βιάννου
18:42
Τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων - Νεκρή οδηγός (pics)
18:33
H πρώτη βίλα στον κόσμο που χτίζεται αποκλειστικά από ρομπότ ετοιμάζεται στο Ντουμπάι
18:25
Ινδία: Τουλάχιστον 16 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο
18:17