ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γαλλία: Ανησυχητική η κατάσταση στη χώρα, αλλά μπορεί να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα

Κορωνοϊός - Γαλλία: Ανησυχητική η κατάσταση στη χώρα, αλλά μπορεί να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα
AP Photo/Michel Euler

Η κατάσταση με την COVID-19 στη Γαλλία είναι «ανησυχητική» με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κάθε εικοσιτετράωρο να ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού «μπορεί να αποφευχθεί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

«Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται στο 1,2, αριθμός χαμηλότερος από το 3,2-3,4 που είδαμε κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Επομένως ο ιός εξαπλώνεται με χαμηλότερη ταχύτητα, αλλά κυκλοφορεί, πράγμα το οποίο είναι ανησυχητικό», πρόσθεσε ο Βεράν σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Inter.

Ύφεση 9% το 2020 προβλέπει η στατιστική υπηρεσία της χώρας

Η στατιστική υπηρεσία της Γαλλίας (INSEE) επιβεβαίωσε την Τρίτη την πρόβλεψη για μείωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας κατά 9% το 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η οικονομική δραστηριότητα στη Γαλλία αναμένεται να φθάσει στο 95% του προ της πανδημίας επιπέδου κατά το τρίτο τρίμηνο και στο 96% το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την INSEE. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, η οικονομική δραστηριότητα ανήλθε στο 81% του προ κορωνοϊού επίπεδο. Η INSEE ανέφερε επίσης ότι η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,9% στο δεύτερο τρίμηνο μετά την πτώση της κατά 2% στο πρώτο τρίμηνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ