ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία - Κορωνοϊός: Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων

Βρετανία - Κορωνοϊός: Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων
AP Photo/Miroslav Lelas

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, που καταγράφεται στη Βρετανία, είναι ανησυχητική, δήλωσε την Τρίτη ο Βρετανός υπουργός Στέγασης, καλώντας τον κόσμο να τηρεί πιστά τις οδηγίες για την δημόσια υγεία, καθώς στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί τους ερχόμενους μήνες.

«Φέρουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας τώρα να ακολουθούμε τις οδηγίες όσο πιο πιστά μπορούμε, ειδάλλως υπάρχει όντως κίνδυνος για μεγαλύτερους περιορισμούς αργότερα φέτος» για την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο Ρόμπερτ Τζένρικ.

Άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επίσης εκφράσει ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία.

«Μην σκοτώσεις τη γιαγιά σου»

Την ίδια ώρα υπουργοί και γιατροί στη Βρετανία κάνουν έκκληση προς τους πολίτες να λάβουν και πάλι στα σοβαρά τον κορωνοϊό έπειτα από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που έχει προκαλέσει φόβους ότι η έξαρση της πανδημίας έχει ξεφύγει από τον έλεγχο σε ορισμένα τμήματα της χώρας.

Σχεδόν 3.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την Κυριακή και ξανά χθες, Δευτέρα, μια ξαφνική αύξηση σε σχέση με τα 1.000 που ήταν, κατά μέσον όρο, ο αριθμός των κρουσμάτων κατά το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου.

Οι αριθμοί αυτοί των τελευταίων δύο ημερών είναι και οι υψηλότεροι από τον Μάιο.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι οι νέοι έχουν χαλαρώσει υπερβολικά σε σχέση με την κοινωνική αποστασιοποίηση και κινδυνεύουν να θέσουν σε κίνδυνο τους μεγαλύτερης ηλικίας συγγενείς τους λόγω του εφησυχασμού τους.

«Μη σκοτώσετε την γιαγιά σας κολλώντας κορωνοϊό και στη συνέχεια μεταδίδοντάς τον σε εκείνη. Μπορείτε να τον μεταδώσετε πριν καν εμφανίσετε συμπτώματα», είπε ο ίδιος σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC που απευθύνεται σε νεανικό κοινό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ