ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Λαβρόφ - Αναστασιάδη: Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει σε διάλογο

Συνάντηση Λαβρόφ - Αναστασιάδη: Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει σε διάλογο
Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Απευθυνόμενος στον κ. Λαβρόφ ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως η επίσκεψή του στην Κύπρο εν μέσω έκνομων ενεργειών από την Τουρκία, τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου και σε μια γενικότερα κρίσιμη περίοδο, δεν είναι παρά η επαναβεβαίωση της πίστης σας στις διαχρονικές αρχές όπως αυτές διαλαμβάνονται στο χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και γι' αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, τόσο εσάς όσο και τη Ρωσία που διαχρονικά υπήρξατε υπερασπιστές της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τη στήριξη στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.

Από τη δική του πλευρά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ότι η Ρωσία παρακολουθεί την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και «όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός ρεαλιστικού διαλόγου που θα βασίζεται στα αμοιβαία συμφέροντα και θα στοχεύει στην αναζήτηση δίκαιων, βασισμένων στο διεθνές δίκαιο αποφάσεων».

«Υπάρχουν όμως», τόνισε σύμφωνα με το sigmalive.com, «και άλλα ζητήματα που μας ανησυχούν στην ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχουν και οι έξωθεν περιφερειακοί παίκτες όπως οι ΗΠΑ, που προσπαθούν να συμβάλουν στις συγκρούσεις παρά στις ειρηνικές λύσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ