ΚΟΣΜΟΣ

Κολοράντο: Σε επιφυλακή για δραματική πτώση της θερμοκρασίας - Αναμένεται ακόμη και χιόνι!

Κολοράντο: Σε επιφυλακή για δραματική πτώση της θερμοκρασίας - Αναμένεται ακόμη και χιόνι!
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/David Zalubowski

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες την πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της περιοχής να προειδοποιεί για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, ακόμη και χιονόπτωση.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για την εποχή που φαντάζει ακόμη πιο εντυπωσιακό δεδομένου ότι μόλις χθες, Δευτέρα, οι κάτοικοι της περιοχής γιόρτασαν την Labor Day, επίσημη αργία στις ΗΠΑ, με ηλιοφάνεια και έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν, με βεβαιότητα μάλιστα 100%, μέσα στην ημέρα το σκηνικό του καιρού να μεταβληθεί δραματικά, θυμίζοντας χειμώνα, με ψύχος και χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Fox news, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από το μηδέν, φτάνοντας κατά τη διάρκεια της σημερινής νύχτας ακόμη και τους -2 βαθμούς Κελσίου, οπότε και να αναμένεται να χιονίσει.

Ακόμη περισσότερο χιόνι και βροχή αναμένεται για την Τετάρτη, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ορεινά της πολιτείας, όπου το χιόνι αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατοστά.

Αν και μια τέτοια πρόωρη χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη, δεν θα σπάσει το ρεκόρ στο Ντένβερ. Αυτή είχε σημειωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 1961, όταν στην πόλη είχαν πέσει 10 εκατοστά χιόνι, ενώ ένα χρόνο αργότερα, στις 8 Σεπτεμβρίου 1962, χιόνισε και πάλι, αν και αισθητά λιγότερο.

Στο ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο facebook και ο Έλληνας μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου γράφοντας:

«Εάν επαληθευθεί η πτώση τη θερμοκρασίας των 34-36 βαθμών που επιμένουν και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία οτι θα συμβεί την ερχόμενη Τρίτη στο Ντένβερ (Denver) (πρωτεύουσα της πολιτείας των ΗΠΑ, Κολοράντο σε υψόμετρο 1600 μέτρων) τότε θα πρόκειται για μια από τις πιο ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας που έχω προσωπικά τουλάχιστον εγώ παρακολουθήσει, καθώς από τον απόλυτο καύσωνα που θα επικρατεί μέχρι και τη Δευτέρα η περιοχή θα βρεθεί σε συνθήκες βαρυχειμωνιάς με χιονόπτωση μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο!!
Για να δούμε..

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ