Πάπας Φραγκίσκος: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια στο προσφυγικό
Στη βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στους πρόσφυγες, αλλά και στην ανάγκη να συνδράμουν κι άλλες χώρες προκειμένου η προσφυγική κρίση να αντιμετωπιστει αποτελεσματικότερα, στάθηκε ο πάπας Φραγκίσκος μιλώντας στους πιστούς που γέμισαν την Κυριακή την πλατεία του Αγίου Πέτρου.
«Στην προσευχή μου και στη δική σας είναι πάντα παρούσα η δραματική κατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και άλλες απάνθρωπες καταστάσεις», τόνισε αρχικά ο πάπας Φραγκίσκος στο κήρυγμά του και συνέχισε:
«Ιδίως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών. Για τον λόγο αυτό πρέπει να θέσει ως στόχο, κανείς –χωρίς επιφυλάξεις και με αποφασιστικότητα– τις διαπραγματεύσεις».
Αναφερόμενος στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, ο ποντίφικας είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι «δέχθηκα με ελπίδα την είδηση της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία και καλώ όλους σας να προσευχηθείτε ώστε αυτή η ευκαιρία να μπορέσει να ανακουφίσει τον δοκιμαζόμενο λαό, διευκολύνοντας τις αναγκαίες ανθρωπιστικές βοήθειες. Και για να ανοίξει τον δρόμο στον διάλογο και στην τόσο επιθυμητή ειρήνη»
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΡΟΛΕΪ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ 18 ΜΗΝΩΝ: Η δύσκολη «εξίσωση» του Κηφισού: Πόσο εφικτή είναι η απαγόρευση φορτηγών - Κλειδί η τροφοδοσία
18:05
Νέα συνάντηση Ζελένσκι με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς στο Λονδίνο τη Δευτέρα
17:53
Το Καστελλόριζο χτυπά η κακοκαιρία BYRON: Ισχυρές καταιγίδες και ποτάμια λάσπης πλημμυρίζουν το νησί (vids)
17:41
Νότια Αφρική: Τρία παιδιά μεταξύ των νεκρών στην επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο
17:32