ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Μπέρμιγχαμ: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε 27χρονο

Μακελειό στο Μπέρμιγχαμ: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε 27χρονο
Screengrab

Κατηγορία για ανθρωποκτονία και επτά κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρόκειται να απαγγείλει η βρετανική αστυνομία στον 27χρονο Ζεφάνιαχ Μακλέον έπειτα από τις επιθέσεις με μαχαίρι που διαπράχθηκαν την Κυριακή στην πόλη Μπέρμιγχαμ, ανακοίνωσε χθες η Βασιλική Εισαγγελική Υπηρεσία (CPS).

«Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από προσεκτική εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που μας παρουσίασε η Αστυνομία του Γουεστ Μίντλαντς ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έρευνάς τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια επικεφαλής της εισαγγελίας της CPS των Γουεστ Μίντλαντς, Σούζαν Λιγουίλιν.

Η αστυνομία συνέλαβε την Δευτέρα έναν άνδρα ως ύποπτο για ανθρωποκτονία για τις επιθέσεις με μαχαίρι που διαπράχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών σε τέσσερις τοποθεσίες στο Μπέρμιγχαμ.

Επιθεωρητές της αστυνομίας δήλωσαν ότι οι επιθέσεις συνδέονται μεταξύ τους, αλλά δεν πιστεύεται ότι έχουν σχέση με τη δράση συμμοριών ή με τρομοκρατία.

Ένας 23χρονος πέθανε αφού μαχαιρώθηκε και ένας άνδρας και μια γυναίκα, 19 και 32 ετών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση από την επίθεση. Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

skynews-jacob-billington-birmingham_5089875.jpg
Ο 23χρονος Τζέικομπ Μπίλιντον τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι στο λαιμό ενώ διασκέδαζε με φίλους του.Screengrab

ΔΗΜΟΦΙΛΗ