ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Στη δεύτερη θέση σε αριθμό κρουσμάτων «σκαρφάλωσε» η Ινδία

Κορωνοϊός: Στη δεύτερη θέση σε αριθμό κρουσμάτων «σκαρφάλωσε» η Ινδία
AP Photo/Ashwini Bhatia

Στη δεύτερη ημέρα της παγκόσμιας λίστας των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, βρίσκεται πλέον η Ινδία καθώς μέσα σε μόλις 24 ώρες καταγράφηκαν σχεδόν 90.000 νέα κρούσματα

Ειδικότερα, η Ινδία κατέγραψε σήμερα 89.706 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μια μέρα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 4,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η Ινδία έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες αυξήσεις κρουσμάτων του ιού σε ημερήσιο επίπεδο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται πλέον η Βραζιλία.

Ενδείξεις ανόδου των νεκρών

Ωστόσο ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 που καταγράφονται στη χώρα παραμένει σχετικά χαμηλός, αλλά έχει αρχίσει να παρουσιάζει ενδείξεις ανόδου, με περισσότερους από 1.000 θανάτους να αναφέρονται καθημερινά για 8 συνεχόμενες ημέρες.

Το 24ωρο που πέρασε, 1.115 άνθρωποι πέθαναν από COVID-19 στη χώρα, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την νόσο ανήλθε σε 73.890, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

«Αγγίζουν» τους 900.000 οι θάνατοι παγκοσμίως

Σε επίπεδο πλανήτη, περισσότερα από 27,57 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό έχουν αναφερθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 895.990 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Περιστατικά μόλυνσης έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από την καταγραφή των πρώτων μολύνσεων στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ