ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας καταγγέλει η Ρωσία

Συρία: Εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας καταγγέλει η Ρωσία
Diaa Al-Din/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Images

Εννέα παραβιάσεις της κατάπαυσης των εχθροπραξιών στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε το ρωσικό κέντρο συντονισμού στη Συρία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δηλώσεις του επικεφαλής του κέντρου.

Ο Σεργκέι Κουραλένκο τόνισε, ωστόσο, πως η κατάπαυση των εχθροπραξιών που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο ενός σχεδίου των ΗΠΑ και της Ρωσίας τηρείται «σε γενικές γραμμές».

Ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συντονισμού στη Συρία δήλωσε πως στις παραβιάσεις της εκεχειρίας περιλαμβάνονται βομβαρδισμοί στην επαρχία Λαττάκεια.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HNC) δήλωσε σήμερα πως η συριακή αντιπολίτευση θα εμμείνει στην κατάπαυση των εχθροπραξιών παρά το γεγονός ότι έγιναν τουλάχιστον 15 παραβιάσεις της.

Ο Σαλίμ αλ-Μουσλάτ δήλωσε πως η HNC θα διαμαρτυρηθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στις χώρες που υποστηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που φέρεται να πραγματοποίησε η Ρωσία γύρω από την πόλη Χαλέπι και τις επιθέσεις της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην πόλη Ζαμπαντάνι, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Η αντιπολίτευση περιμένει απαντήσεις σχετικά με το πώς ελέγχεται η κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Συρία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ