ΚΟΣΜΟΣ

Σαρλ Μισέλ για Μόρια: Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη

Σαρλ Μισέλ για Μόρια: Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη
AP Photo/Olivier Matthys

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει στήριξη μετά τη φωτιά στη Μόρια, ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που κινδύνευσαν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια. Πλήρης αλληλεγγύη με τους ανθρώπους της Μυτιλήνης που παρέχουν στέγαση, τους μετανάστες και το προσωπικό. Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Μισέλ.

Στήριξη από Κομισιόν

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο αντιπρόεδρός της, την πρόθεση της Κομισιόν να συνδράμει για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Μυτιλήνη, εξέφρασε στον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί της Τετάρτης με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φωτιά στη Μόρια.

Το χρονικό

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12:00 τα μεσάνυχτα, όταν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ή είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές των κρουσμάτων, αρνήθηκαν να μπουν σε απομόνωση.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που τους ωθούσαν έξω από τον καταυλισμό. Η σύγκρουση αυτή κάποια στιγμή πήρε φυλετικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μπουν φωτιές οι οποίες σύντομα και λόγω του δυνατού ανέμου πήραν διαστάσεις.

Πηγή: AP Photo

Τα ξημερώματα έσβησαν οι τελευταίες φωτιές στο ΚΥΤ, που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Σημειώνεται ότι η φωτιά κατέστρεψε και τις σκηνές που υπήρχαν έξω από το χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ