ΚΟΣΜΟΣ

Diana Rigg: Πέθανε η Λαίδη Ολένα του Game of Thrones

Diana Rigg: Πέθανε η Λαίδη Ολένα του Game of Thrones
Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Πέθανε, σε ηλικία 82 ετών η σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιός Diana Rigg

Η Diana Rigg ήταν γνωστή για την συμμετοχή της σε πολύ γνωστά έργα στην τηλεόραση, το θέατρο και το Σινεμά.

Χαρακτηριστικά είχε ενσαρκώσει την Λαίδη Ολένα Ταϊρέλ στο Game of Thrones, είχε συμμετάσχει στην ταινία Avengers αλλά είχε αποτελέσει και "κορίτσι του Τζέιμς Μπόντ", ενσαρκώνοντας την σύζυγό του στην Ταινία του 1969 "On Her Majesty’s Secret Service".

Το επαγγελματικός της ντεμπούτο στο θέατρο το έκανε το 1957, στο Ο κύκλος με την κιμωλία, και εντάχθηκε στη Royal Shakespeare Company, το 1959. Το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ, το έκανε το 1971, με το έργο Abelard & Heloise.

Μερικοί από τους πιο γνωστούς της ρόλους στον κινηματογράφο, θεωρούνται το Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας (1969), το Το Θέατρο του Αίματος (1973), το The Great Muppet Caper (1981) και το Δύο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο (1982).

Η Diana Rigg είχε βραβευθεί, επίσης, με ένα BAFTA, για τον ρόλο της στη μίνι-σειρά του BBC, Mother Love, και με ένα Emmy, για τον ρόλο της, ως Mrs. Danvers, στη μίνι-σειρά Rebecca, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα.

Από το 2013 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones στον ρόλο της Ολένα Ταϊρέλ και είχει προταθεί τρεις φορές για βραβείο Emmy.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ