ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγικό: Γερμανία, Γαλλία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες έτοιμες να υποδεχτούν ασυνόδευτα

Προσφυγικό: Γερμανία, Γαλλία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες έτοιμες να υποδεχτούν ασυνόδευτα
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την πρόθεση του Βερολίνου να υποδεχτεί 100 με 150 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου, την πρόθεσή τους να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα έχουν εκφράσει -πλην της Γερμανίας- και η Γαλλία και άλλες οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα, το Παρίσι δήλωσε πως θα λάβει επίσης 100 με 150 άτομα ενώ η Ολλανδία ανακοίνωσε πως μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 100 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ζέεχοφερ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που αρνούνται να λάβουν πρόσφυγες και μετανάστες από τη χώρα μας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό υπουργό, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είπε πως χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να δεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σχοινάς δήλωσε:

«Η Μόρια μας υπενθυμίζει τι πρέπει να αλλάξουμε στην Ευρώπη».

Επιβεβαίωσε δε, πως η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει νέες προτάσεις για τη μετανάστευση και το άσυλο στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ