Προσφυγικό: Γερμανία, Γαλλία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες έτοιμες να υποδεχτούν ασυνόδευτα
Ανανεώθηκε:
Την πρόθεση του Βερολίνου να υποδεχτεί 100 με 150 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου, την πρόθεσή τους να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα έχουν εκφράσει -πλην της Γερμανίας- και η Γαλλία και άλλες οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.
Μάλιστα, το Παρίσι δήλωσε πως θα λάβει επίσης 100 με 150 άτομα ενώ η Ολλανδία ανακοίνωσε πως μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 100 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ζέεχοφερ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που αρνούνται να λάβουν πρόσφυγες και μετανάστες από τη χώρα μας.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό υπουργό, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είπε πως χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να δεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, ο κ. Σχοινάς δήλωσε:
«Η Μόρια μας υπενθυμίζει τι πρέπει να αλλάξουμε στην Ευρώπη».
Επιβεβαίωσε δε, πως η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει νέες προτάσεις για τη μετανάστευση και το άσυλο στις 30 Σεπτεμβρίου.
Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα παιδιού - Πότε κλείνει η πλατφόρμα των αιτήσεων
04:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου
03:00
Agro-Verify: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή - Ψηφιακός έλεγχος σε πραγµατικό χρόνο
02:00
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Αναλυτικά ο «χάρτης» των πληρωμών
01:00