ΚΟΣΜΟΣ

Συρρίκνωση του εργατικού της δυναμικού κατά 26.000 άτομα ανακοίνωσε η Deutsche Bank

Συρρίκνωση του εργατικού της δυναμικού κατά 26.000 άτομα ανακοίνωσε η Deutsche Bank
Τα κεντρικά της Deutsche Bank, στην Φρανκφούρτη REUTERS/Kai Pfaffenbach

Η Deutsche Bank θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 26.000 άτομα μέχρι το 2018 καθώς ο συνδιευθύνων σύμβουλος Τζον Κράιαν προσπαθεί να βελτιώσει τις αποδόσεις των μετόχων.

Η εταιρία θα περικόψει περίπου 9.000 θέσεις εργασίας, περίπου το 10% του εργατικού της δυναμικού μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ άλλοι πρόκειται να αποχωρήσουν στο πλαίσιο της πώλησης διαφόρων μονάδων, σύμφωνα με την Deutsche Bank. Η τράπεζα θα αναστείλει την λειτουργία της σε 10 χώρες, μεταξύ των οποίων το Μεξικό, η Νορβηγία και η Νέα Ζηλανδία.

"Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα εύκολο εγχείρημα, και δεν μπορούμε να το δούμε ανάλαφρα," δήλωσε ο Κράιαν, ενώ πρόσθεσε «Υπόσχομαι ότι θα προχωρήσουμε πολύ προσεκτικά.»

Ο Κράιαν, ο οποίος ανέλαβε μετά τον Anshu Jain, τον περασμένο Ιούλιο, δέχεται πιέσεις για μείωση του κόστους, την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της τράπεζας και την αντιστροφή της πτωτικής τάσης των μετοχών της. Ο Κράιαν θα παρουσιάσει σήμερα την στρατηγική της εταιρίας.

"Η Deutsche Bank δεν έχει στρατηγικό πρόβλημα", δήλωσε ο Κράιαν στους δημοσιογράφους στην Φρανκφούρτη.
"Ξέρουμε ακριβώς που θέλουμε να πάμε. Ωστόσο, η Deutsche Bank αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια στην εφαρμογή αυτής της στρατηγικής. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, πολλές στρατηγικές έχουν ανακοινωθεί, όμως λίγες από αυτές υλοποιήθηκαν."

Η μετοχή της τράπεζας κατέγραψε νωρίτερα απώλειες έως και 2,3% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έσοδα από τη διαχείριση χαρτοφυλακίου αυξήθηκαν κατά 7% το τρίτο τρίμηνο την ώρα που η προσπάθεια του Κράιαν να εξυγιάνει τα οικονομικά της τράπεζας οδηγεί τη Deutsche Bank στη μεγαλύτερη τριμηνιαία ζημία των τελευταίων 10 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ