ΚΟΣΜΟΣ

Aυστρία: Δίνει 5 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες του Αιγαίου- Νέα κριτική στην Ελλάδα

Aυστρία: Δίνει 5 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες του Αιγαίου- Νέα κριτική στην Ελλάδα
REUTERS

 Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια, θα διαθέσει η Αυστρία για την περίθαλψη προσφύγων στην αποκαλούμενη Διαδρομή του Αιγαίου, μεταξύ Λιβάνου και Ελλάδας και η σχετική εισήγηση θα κατατεθεί προς έγκριση μεθαύριο Τρίτη, στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως αναφέρεται σε αποψινή ανακοίνωση του αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση δεν παραλείπεται να ασκηθεί εκ νέου κριτική εναντίον της Ελλάδας, καθώς υπογραμμίζεται πως η Αυστρία τάσσεται εναντίον της πολιτικής της μετακίνησης προσφύγων από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, προς την Κεντρική Ευρώπη. "Ταυτόχρονα όμως εμείς φέρουμε και την ευθύνη, να βοηθήσουμε ανθρωπιστικά", τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠε το ποσό της βοήθειας προέρχεται από το Ταμείο Καταστροφών Εξωτερικού και θα παραχωρηθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Τη σχετική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης στη Βιέννη, θα καταθέσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του Λαϊκού Κόμματος, σε συνεννόηση με τον καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, τον αντικαγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, καθώς και τους προερχόμενους από το Λαϊκό Κόμμα υπουργούς Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ