Σομαλία: Δεκάδες νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 70 τραυματίστηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που διέπραξαν καμικάζι στη νοτιοκεντρική Σομαλία χθες Κυριακή, μετέδωσαν ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το CNN, οι επιθέσεις διαπράχθηκαν στην πόλη Μπαϊντόα, 245 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Η μία από τις επιθέσεις είχε στόχο ένα εστιατόριο και διαπράχθηκε από έναν βομβιστή-καμικάζι, ενώ η δεύτερη έγινε με τη χρήση ενός οχήματος παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών που ο οδηγός του ανατίναξε κοντά σε ένα φαρμακείο.
Η οργάνωση αλ Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στοχοθέτησε «κυβερνητικούς αξιωματούχους και δυνάμεις» των υπηρεσιών ασφαλείας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Αλλάζουν οι ηλεκτρονικές παραγγελίες από Temu και Shein - Επιπλέον 3 ευρώ ανά είδος
07:21
Δημήτρης Μαρκόπουλος στο CNN Greece: «New age Βαρουφακιάδα οι πολίτες δεν θα πάρουν»
07:15
Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ στο Πακιστάν
07:14
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου
07:08