Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ στα κατεχόμενα
Στην κατεχόμενα μετέβη ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς των τριών κλάδων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ θα παρακολουθήσει την άσκηση «Μεσογειακή Θύελλα-2020».
Η άφιξή του ήταν αιφνιδιαστική.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο Ακάρ βρισκόταν στο Κας απέναντι από το Καστελόριζο, στο οποίο πραγματοποιεί επίσκεψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο βρέθηκε στην Κύπρο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, για μια τετράωρη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν επισκέφτηκε τα κατεχόμενα -μια πρωτοφανής κίνηση για την αμερικανική διπλωματία που πάντα ακολουθούσε πολιτική ίσων αποστάσεων στην Κύπρο.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του από τη Λευκωσία, ο Μάικ Πομπέο εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Βίντεο δείχνουν πολίτες να εγκαταλείπουν μαζικά τη Βηρυτό μετά τα ισραηλινά πλήγματα στη Χεζμπολάχ (vid)
11:43
Αναβάλλεται το Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στην Λευκωσία λόγω επιπτώσεων στις πτήσεις
11:43
Σε ετοιμότητα η Γαλλία να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν
11:34
Εγκλωβισμένοι στο Άμπου Ντάμπι 10 εκδρομείς από τη Ρόδο - «Δεν αισθανόμαστε ασφαλείς»
11:27