Ο Ζέεχοφερ υπερασπίζεται την απόφαση να δεχτεί η Γερμανία πρόσφυγες από την Ελλάδα
Ανανεώθηκε:
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ υπερασπίστηκε στο Κοινοβούλιο την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να δεχθεί επιπλέον πρόσφυγες από την Ελλάδα.
«Η Γερμανία δεν θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από αυτό. Φέτος, είναι απίθανο να ξεπεραστεί το όριο των 100.000 αιτούντων άσυλο. Τέτοιες ανθρωπιστικές ενέργειες ήταν δυνατές επειδή η μετανάστευση έχει κατά πολύ περιοριστεί συνολικά» τόνισε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
Ο Ζέεχοφερ αντέδρασε με αυτόν τον τόπο στις κατηγορίες από τις τάξεις του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), του οποίου ο βουλευτής Γκότφριντ Κούριο είπε ότι η πυρκαγιά στον καταυλισμό των προσφύγων της Μόριας είχε ως στόχο να εκβιάσει για ένα εισιτήριο στη Γερμανία.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, από την άλλη πλευρά, έκανε λόγο για μια ομαλή διαδικασία κατά την οποία ελέγχθηκε η ταυτότητα όλων εκείνων που ζητούν προστασία.
Τέλος ο Ζέεχοφερ χαρακτήρισε την τρέχουσα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «μίζερη και μικρόψυχη» και τόνισε ότι «πρόκειται για ηράκλειο άθλο να δημιουργήσει κανείς ένα κοινό σύστημα ασύλου που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια».
Στη Σούδα το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ - Πόσο θα μείνει στην περιοχή (pics)
17:23
Άλμα άνω του 7% για το Brent και 13% στο WTI με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
17:16
Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν «πολυβόλο» της αρχαιότητας στην Πομπηία
17:07
CNNι: Γιατί μια βιαστική αποχώρηση των ΗΠΑ από τον πόλεμο δεν συμφέρει την Τεχεράνη
16:58