Η Λευκορωσία κλείνει τα σύνορα με Πολωνία και Λιθουανία
Ανανεώθηκε:
Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του αναγκάστηκε να κλείσει τα σύνορά της με τους γείτονές της, την Πολωνία και τη Λιθουανία, καθώς και να ενισχύσει τους μεθοριακούς ελέγχους με την Ουκρανία.
Η Λευκορωσία έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, τις καταγγελίες περί νοθείας και τις μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά του Λουκασένκο που κυβερνά τη χώρα από το 1994.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Πολωνίας Πιοτρ Μούλερ ανέφερε σε ένα μήνυμά του ότι η Βαρσοβία δεν έχει κάποια επιβεβαίωση ότι τα σύνορα έχουν όντως κλείσει. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP ότι προς το παρόν όλα λειτουργούν όπως πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από τη συνοριοφυλακή.
Ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής της Λιθουανίας Ρουστάμας Λιουμπάγιεβας είπε και αυτός ότι όλα λειτουργούν κανονικά. Πρόσθεσε ότι ο Λευκορώσος συνάδελφός του τού είπε ότι δεν έχουν λάβει κάποιες διαταγές σχετικά με περιορισμούς στα σύνορα. Η Λιθουανία αναζητά περισσότερες πληροφορίες, πρόσθεσε ο Λιουμπάγιεβας.
SPONSORED
Πότε ενεργοποιείται η νέα εφαρμογή Posokanei για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ
04:00
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
03:00
Νέο πρόγραμμα πρόσληψης για Άτομα με Αναπηρία από τον ΟΤΑ - Επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας
02:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους συνταξιούχους από τη ΔΥΠΑ
01:00