Η Λευκορωσία κλείνει τα σύνορα με Πολωνία και Λιθουανία
Ανανεώθηκε:
Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του αναγκάστηκε να κλείσει τα σύνορά της με τους γείτονές της, την Πολωνία και τη Λιθουανία, καθώς και να ενισχύσει τους μεθοριακούς ελέγχους με την Ουκρανία.
Η Λευκορωσία έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, τις καταγγελίες περί νοθείας και τις μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά του Λουκασένκο που κυβερνά τη χώρα από το 1994.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Πολωνίας Πιοτρ Μούλερ ανέφερε σε ένα μήνυμά του ότι η Βαρσοβία δεν έχει κάποια επιβεβαίωση ότι τα σύνορα έχουν όντως κλείσει. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP ότι προς το παρόν όλα λειτουργούν όπως πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από τη συνοριοφυλακή.
Ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής της Λιθουανίας Ρουστάμας Λιουμπάγιεβας είπε και αυτός ότι όλα λειτουργούν κανονικά. Πρόσθεσε ότι ο Λευκορώσος συνάδελφός του τού είπε ότι δεν έχουν λάβει κάποιες διαταγές σχετικά με περιορισμούς στα σύνορα. Η Λιθουανία αναζητά περισσότερες πληροφορίες, πρόσθεσε ο Λιουμπάγιεβας.
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο
15:40
Τροχαίο ατύχημα στον Κηφισό: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του - Δυσχέρεια στο ρεύμα προς Πειραιά
15:27
Βρετανικά πολεμικά απογειώθηκαν για την εξάλειψη απειλής ρωσικού drone κοντά σε εναέριο χώρο του ΝΑΤ
15:20
Liveblog: «Έτοιμοι να απαντήσουμε αν συνεχιστεί το ναυτικό μπλόκο των ΗΠΑ» λέει το Ιράν - Στο Πακιστάν μεταβαίνουν Γουίτκοφ και Κούσνερ
15:16