ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Όρμπαν στηρίζει Τραμπ εν όψει αμερικανικών εκλογών

Ουγγαρία: Όρμπαν στηρίζει Τραμπ εν όψει αμερικανικών εκλογών
AP Photo / Manuel Balce Ceneta

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως υποστηρίζει την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, λέγοντας πως οι Δημοκρατικοί αντίπαλοί του έχουν επιβάλει έναν «ηθικό ιμπεριαλισμό» στον κόσμο τον οποίο απορρίπτουν ανελεύθεροι ηγέτες όπως ο ίδιος.

«Υποστηρίζουμε τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή γνωρίζουμε καλά τη διπλωματία των αμερικανικών κυβερνήσεων των Δημοκρατικών, που είναι οικοδομημένη στον ηθικό ιμπεριαλισμό. Αναγκασθήκαμε να τη δοκιμάσουμε στο πάρελθόν, δεν μας άρεσε, δεν θέλουμε δεύτερη δόση», έγραψε ο Όρμπαν σ' ένα δοκίμιό του.

«Οι αμερικανικές εκλογές θα είναι αποφασιστικής σημασίας καθώς η διεθνής φιλελεύθερη ελίτ επιδιώκει να καταστρέψει τους χριστιανούς συντηρητικούς στην Ευρώπη», τονίζει.

Η Ουγγαρία και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης προκρίνουν την οικονομική αποτελεσματικότητα έναντι πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως «οι στόχοι για το κλίμα που έχουν αναχθεί σε παραλογισμό, η κοινωνική Ευρώπη, ο κοινός φορολογικός κώδικας και η πολυπολιτισμική κοινωνία», προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ