ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο με τον τραυματισμό του 13χρονου αυτιστικού από αστυνομικούς

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο με τον τραυματισμό του 13χρονου αυτιστικού από αστυνομικούς
Δύο εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του, ο 13χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα. CNNi

Το βίντεο της αστυνομικής επιχείρησης κατά ενός 13χρονου με Άσπεργκερ, η οποία κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Σολτ Λέικ Σίτι.  

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες μετά από κλήση της μητέρας του 13χρονου Λίντεν Κάμερον στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο έφηβος παραμένει στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα, ενώ για την υπόθεση διεξάγεται ανεξάρτητη έρευνα.

Μιλώντας στο CNNi, η μητέρα του 13χρονου, Γκόλντα Μπάρτον, εξήγησε ότι το παιδί της πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, γεγονός που συχνά καθιστά αδύνατο τον αυτοέλεγχό του.

cameron.jpg
CNNi

Γι’ αυτό και πριν από δύο εβδομάδες κάλεσε την αστυνομία, προκειμένου να τη βοηθήσει, σε μία ακόμη κρίση «νοητικής κατάρρευσης» του γιου της.

Το υλικό που κατέγραψε η κάμερα του αστυνομικού, και το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, δείχνει την Μπάρτον να ζητά από τους αστυνομικούς να ηρεμήσουν τον γιο της και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο καθώς η συμπεριφορά του ήταν ανεξέλεγκτη.

Η μητέρα ακούγεται να λέει ότι το παιδί της έχει στην κατοχή του ένα όπλο, το οποίο ωστόσο δεν θεωρεί ότι είναι αληθινό, με τους αστυνομικούς να της απαντούν ότι πρέπει να διαχειριστούν το περιστατικό σαν να έχουν να κάνουν με ένα πιθανά αληθινό όπλο.

Το βίντεο δείχνει επίσης τους αστυνομικούς να πλησιάζουν στο σπίτι και στη συνέχεια να κυνηγούν το παιδί. Ο Κάμερον φαίνεται να περπατάει αργά αγνοώντας τις διαταγές να πέσει στο έδαφος.

Τότε ένας αξιωματικός ανοίγει πυρ και ακούγονται 11 πυροβολισμοί. O Κάμερον πέφτει στο έδαφος λέγοντας: «Δεν αισθάνομαι καλά» και μετά «Πείτε στη μαμά μου ότι την αγαπώ».

Από τα πυρά ο Κάμερον τραυματίζεται στον ώμο, τους πόδια, την ουροδόχο κύστη και το παχύ έντερο. Η αστυνομία του Σολτ Λέικ χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγικό» ενώ τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, χωρίς πάντως να δίνει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Body camera video shows officer involved shooting of 13-year-old with Asperger's after mom calls for help, by Andy Rose and Hollie Silverman, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ