ΚΟΣΜΟΣ

To Σάββατο η ανακοίνωση της αντικαταστάτριας της «RBG» από τον Τραμπ

To Σάββατο η ανακοίνωση της αντικαταστάτριας της «RBG» από τον Τραμπ
AP Photo/J. Scott Applewhite

Πολύ κοντά στη λήψη της απόφασης για τη διάδοχο της εκλειπούσας ανώτατης δικαστικού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στη θέση της στο Ανώτατο Δικαστήριο βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ.  

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δήλωσε χθες Τρίτη ότι η ανακοίνωση του ονόματος του προσώπου που θα ορίσει υποψήφιο για την πλήρωση της έδρας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ που έμεινε κενή με τον θάνατο της "RBG" όπως ήταν γνωστή στη χώρα η δημοφιλής δικαστικός και υπέρμαχος των θα γίνει πιθανόν στις 17:00 το Σάββατο (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ώρα Ελλάδας).

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι πλησιάζει στη λήψη της απόφασης για το πρόσωπο που θα ορίσει υποψήφιο. Ο μεγιστάνας έχει ήδη καταστήσει σαφές πως σκοπεύει να επιλέξει γυναίκα.

Ο θάνατος της δικαστού του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, έδωσε στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τη σπάνια ευκαιρία να διορίσει τρίτο δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου σε μια θητεία.

Έιμι Κόνι Μπαρ: Η πιθανότερη αντικαταστάτρια

Ανάμεσα στα ονόματα που συζητούνται ως πιθανοί αντικαταστάτες της ιδιαίτερα δημοφιλούς «RBG» τις περισσότερες αναφορές έχει εκείνο της Έιμι Κόνι Μπαρ.

Οι θρησκευόμενοι συντηρητικοί θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με την Μπάρετ, που είναι μια προσηλωμένη καθολική γυναίκα. Η ίδια έχει δηλώσει ότι «η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη». Είναι κατά των εκτρώσεων και υπάρχουν ήδη επικρίσεις για το αν μια συντηρητική φιγούρα όπως η Μπάρετ είναι άξια να αντικαταστήσει την φεμινίστρια «RBG».

Σε ηλικία 48 ετών, η Μπάρετ θα είναι η νεότερη δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ