ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γαλλία: Πάνω από 16.000 κρούσματα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Κορωνοϊός - Γαλλία: Πάνω από 16.000 κρούσματα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο
AP Photo / Jean-Francois Badias

Οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη 16.096 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού. Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 52, στους 31.511 και το αθροιστικό σύνολο των κρουσμάτων νέου κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 497.237.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν λίγο παραπάνω από 13.000 κρούσματα και είχε καταγραφεί την Τετάρτη.

Σήμα κινδύνου χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά ημέρες εισήχθησαν για νοσηλεία 4.258 νέοι ασθενείς. Συνολικά, σήμερα νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία 6.031 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1.043 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων πάντως είναι κατά πέντε φορές μικρότερος από το ρεκόρ των 32.292 που είχε σημειωθεί στις 14 Απριλίου.

Όταν ρωτήθηκε αν η Γαλλία οδεύει προς μια νέα καραντίνα, ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

«Πρόκειται για αγώνα δρόμου απέναντι στον χρόνο», είπε ο Ζαν Καστέξ, καλώντας τους Γάλλους πολίτες να είναι προσεκτικοί και συνετοί. «Αν δεν ενεργήσουμε, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη της άνοιξης», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ