ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Aκροδεξιοί αστυνομικοί αντιμετωπίζουν μείωση μισθού έως και 50%

Γερμανία: Aκροδεξιοί αστυνομικοί αντιμετωπίζουν μείωση μισθού έως και 50%
Φωτογραφία αρχείου AP Photo / Martin Meissner

Σε σχέση με τις φερόμενες ως ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες «WhatsApp» στην Αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το υπουργείο Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου προτίθεται να μειώσει τον μισθό των εμπλεκομένων, όπως αναφέρει το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Spiegel». 

Συνολικά, σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 31 αστυνομικοί, οι οποίοι φέρονται να έστελναν και να λάμβαναν μέσω chat φωτογραφίες με τον αγκυλωτό σταυρό (σβάστικα) και τον Χίτλερ.

«Στις περιπτώσεις των αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με σκοπό την απομάκρυνσή τους, μπορεί να παρακρατηθεί έως και 50% του μισθού. Το ποσό της μείωσης εξαρτάται από την οικονομική τους κατάσταση λαμβανομένων υπόψη των αναγκών των οικογενειών τους. Αυτήν τη στιγμή ερευνάται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά», ανέφερε το υπουργείο.

Από τότε που το σκάνδαλο έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, πολλοί αστυνομικοί έδωσαν πληροφορίες για ενδεχόμενες παρόμοιες περιπτώσεις από τις γραμμές τους.

Οι ανακριτές ερευνούν, επί του παρόντος, άλλες 16 περιπτώσεις ακροδεξιών εξτρεμιστικών ή ρατσιστικών συμπεριφορών αστυνομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ