ΚΟΣΜΟΣ

Μυστηριώδης μετεωρίτης φώτισε ολόκληρη τη Σκωτία (vid)

Μυστηριώδης μετεωρίτης φώτισε ολόκληρη τη Σκωτία (vid)
YOUTUBE

Χιλιάδες Σκωτσέζοι, από το Εδιμβούργο, μέχρι το Ινβερνές, δύο πόλεις που απέχουν περίπου 260 χλμ. έγιναν χθες, Δευτέρα, μάρτυρες μια ασυνήθιστης λάμψης στον ουρανό και καλούσαν τις Αρχές για να μάθουν τι ακριβώς ήταν αυτό που φώτιζε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται μαρτυρίες κατοίκων από διάφορες περιοχές της Σκωτίας, η λάμψη έμοιαζε να προέρχεται από έναν φλεγόμενο μετεωρίτη. Συνοδευόταν μάλιστα από έναν υπόκωφο θόρυβο που έδινε στο όλο θέαμα μια μυστηριώδη διάσταση.

Η αρχική διαπίστωση κάποιων ήταν ότι αεροσκάφος εξερράγη εν πτήσεις, όπως όμως τονίστηκε από το υπουργείο Άμυνας, κανένα αεροπλάνο δεν αντιμετώπισε τέτοιου είδους πρόβλημα.

Ακούστηκαν και γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επίσης, διαφόρων ειδών... τραβηγμένες θεωρίες, με πιο τραβηγμένη αυτή που ήθελε τον Βρετανό αστροναύτη Τιμ Πικ να στέλνει μήνυμα από το διάστημα...

Εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι μάλλον επρόκειτο για βροχή μετεωριτών, ενώ ο Σιν Μπατι, μετεωρολόγος του δικτύου STV, ισχυρίστηκε ότι η όλη λάμψη οφείλεται σε μετεωρίτη που εξερράγη μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα της Γης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ