ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Παρατείνει ως τον Ιανουάριο του 2021 την προσωρινή αναστολή εργασίας

Ισπανία: Παρατείνει ως τον Ιανουάριο του 2021 την προσωρινή αναστολή εργασίας
AP Photo/Bernat Armangue

Η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει σήμερα παράταση ως τις 31 Ιανουαρίου του 2021 του προγράμματός της για την προσωρινή αναστολή εργασίας, το οποίο στηρίζει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στην Ισπανία κατά την χειρότερη ύφεση που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα η χώρα, δήλωσε σήμερα πηγή του ισπανικού υπουργείου Εργασίας στο Reuters.

Καθώς ένα νέο κύμα κρουσμάτων νέου κορωνοϊού πλήττει την ισπανική οικονομία σκληρά, το υπουργείο Εργασίας κατέληξε σε συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα για την παράταση του προγράμματος ERTE, όπως είναι γνωστές οι προσωρινές αναστολές εργασίας στην Ισπανία, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει την υποστήριξη εκπροσώπων των επιχειρήσεων, δήλωσε η πηγή αυτή.

Αν και το κύριο επιχειρηματικό λόμπι στην Ισπανία, το CEOE, δεν έχει εγκρίνει ακόμη την συμφωνία, το υπουργικό συμβούλιο θα υιοθετήσει την παράταση του προγράμματος προσωρινής αναστολής εργασίας, η ισχύς του οποίου εκπνέει αύριο Τετάρτη.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ισπανία έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα ERTE από τα μέσα Μαρτίου, όταν οι αρχές επέβαλαν ένα από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη για να αναχαιτίσουν την επιδημία της COVID-19.

Μετά την άρση των περιορισμών στα τέλη του Ιουνίου, πολλοί επέστρεψαν στις δουλειές τους στην Ισπανία. Ωστόσο από τον Αύγουστο περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι συνεχίζουν να λαμβάνουν επιδόματα βάσει του προγράμματος ERTE.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ