ΚΟΣΜΟΣ

Δημόσια χρηματοδότηση για συνταξιοδότηση ζητά ο αστυνομικός που πυροβόλησε την Μπριόνα Τέιλορ

Δημόσια χρηματοδότηση για συνταξιοδότηση ζητά ο αστυνομικός που πυροβόλησε την Μπριόνα Τέιλορ
(AP Photo/Darron Cummings, File)

Χρήματα από πολίτες για πρόωρη συνταξιοδότηση, μέσω δημόσιας ιστοσελίδας μαζεύει ο Μάιλς Κόσγκροουβ, ένας από τους αστυνομικούς που πυροβόλησε κατά της Αφροαμερικανίδας Μπριόνα Τέιλορ μέσα στο διαμέρισμά της τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Κόσγκροουβ είναι ένας από τους τρεις αστυνομικούς που εισέβαλαν στο διαμέρισμα της Μπριόνα στο Λούισβιλ των ΗΠΑ για να πραγματοποιήσουν έρευνα και άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Σύμφωνα με την περιγραφή στην χριστιανική ιστοσελίδα «GiveSendGo», ο Κόσγκροουβ αναζητά χρήματα για να «αγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του» και να συνταξιοδοτηθεί, και να αφοσιωθεί στην ασφάλεια της οικογένειάς του, η οποία, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή, έχει δεχθεί απειλές, από όταν ξέσπασαν οι διαμαρτυρίες μετά τη δολοφονία της Μπριόνα.

«Η φήμη του Μάιλς έχει καταστρατηγεί τελείως και φέρει ψυχολογικό τραύμα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει για το υπόλοιπο της ζωής του», συνεχίζει η περιγραφή.

Ο δικηγόρος του Κόσγκροουβ, επιβεβαίωσε στο CNNi, ότι η σελίδα στήθηκε από τα μέλη της οικογένειάς του, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει παραπάνω.

Ο αστυνομικός ζητά 75.000 δολάρια και από το πρωί της Τετάρτης έχει συγκεντρώσει πάνω από 9.000 δολάρια.

Δείτε το βίντεο που διέρρευσε με τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ:

Ο Κόσγκροουβ και ο Τζόναθαν Ματινγκλι ήταν δύο από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες τη νύχτα της 13ης Μαρτίου, που συνέβη το περιστατικό.

Σε κανέναν από τους δύο δεν ασκήθηκε δίωξη για τις ενέργειές τους εκείνη τη νύχτα, παρότι ο γενικός εισαγγελέας του Κεντάκι, Ντάνιελ Κάμερον είπε ότι ο Κοσγκροουβ ήταν αυτός που έριξε την θανάσιμη βολή, η οποία όπως όμως εξήγησε, δικαιολογείτο, αφού ο σύντροφος της Μπριόνα πυροβόλησε πρώτα κατά των αστυνομικών.

Ο Μπρετ Χάνκισον, ο τρίτος αστυνομικός που ενεπλάκη στο περιστατικό, κατηγορείται για απρόκλητη έκθεση σε κίνδυνο της ζωής ενός άλλου ανθρώπου, μια κατηγορία κατώτερη εκείνης της ανθρωποκτονίας. Απολύθηκε από την αστυνομία τον Ιούνιο.

Ο Κάμερον είπε στη θυγατρική του CNNi WDRB ότι δεν επιδίωξε κατηγορίες δολοφονίας εναντίον του Κόσγκροουβ ή του Μάτινγκλι.

Η απόφαση των Αρχών να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος των τριών αστυνομικών, πυροδότησε το ξέσπασμα ταραχών στο Λούισβιλ.

The police officer who fatally shot Breonna Taylor is crowdfunding money to retire

By Scottie Andrew, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ