Λίβανος και Ισραήλ ξεκινούν συνομιλίες για την οριοθέτηση χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων
Ανανεώθηκε:
Ο Λίβανος και το Ισραήλ θα έχουν συνομιλίες υπό την μεσολάβηση του ΟΗΕ για την οριοθέτηση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων τους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του λιβανικού κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παίξουν τον ρόλο του παράγοντα διευκόλυνσης στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στην πόλη Νακούρα, στον νότιο Λίβανο, διευκρίνισε ο Ναμπίχ Μπέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι Ισραήλ και Λίβανος θα διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις για να τερματίσουν την διένεξη ως προς την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων των δύο χωρών, οι οποίες επισήμως βρίσκονται σε πόλεμο.
Ο ισραηλινός υπουργός τόνισε ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν υπό την μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Χρονικά τις τοποθέτησε μετά την γιορτή του Σουκότ, που τελειώνει στις 9 Οκτωβρίου.
Τέλη κυκλοφορίας για οφειλές του 2021: Τι πρέπει να κάνετε όταν λάβετε τα ειδοποιητήρια
00:30
Η ξηρασία «έφερε στο φως» αρχαία ερείπια στην Ελβετία - Αλλάζουν οι ρωμαϊκοί χάρτες
23:58
Τα υιοθετημένα στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου ελληνόπουλα ανακτούν την ελληνική ιθαγένεια
23:47
Βίντεο από διαρροή καυσίμων κινεζικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης
23:36