ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Καταρρίψαμε τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Αρμενία: Καταρρίψαμε τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Armenian Defense Ministry via AP

Την κατάρριψη τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις επαρχίες κοντά στην πρωτεύουσα Γερεβάν από τις δυνάμεις της χώρας του, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι είδε ένα φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό της πρωτεύουσας, εν μέσω των συγκρούσεων με το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τον Πασινιάν, τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εμφανίστηκαν στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, στις επαρχίες Κοτάικ και Γκεγαρκούνικ, ενώ συνεχίζονται, για πέμπτη ημέρα, οι συγκρούσεις.

Εντωμεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στο Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, οι δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Monde, οι οποίοι τραυματίστηκαν χθες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Μαρτουνί της Αρμενίας.

Χθες εξάλλου, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη μαχητών από την Συρία και τη Λιβύη στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συνιστά μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη.

«Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη (του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας) επισήμαναν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στην περιοχή (του Ναγκόρνο Καραμπάχ) η αποστολή εκεί μαχητών από τη Συρία και την Λιβύη», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Καραμπάχ», ενώ «τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασαν την μεγάλη τους ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ