ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Τραμπ: Με ήπια συμπτώματα της νόσου ο Αμερικανός πρόεδρος

Κορωνοϊός - Τραμπ: Με ήπια συμπτώματα της νόσου ο Αμερικανός πρόεδρος
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Alex Brandon

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζει ήπια συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι New York Times, τα συμπτώματα του προέδρου των ΗΠΑ είναι, για την ώρα, παρόμοια με εκείνα της κοινής γρίπης. Το Bloomberg σημειώνει ότι η ηλικία του, το γεγονός ότι είναι υπέρβαρος και η απροσδιόριστη συνολική κατάσταση της υγείας του περιπλέκουν τα πράγματα και τον τοποθετούν στην ομάδα υψηλού κινδύνου των ηλικιωμένων ατόμων.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNNi ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του Ντόναλντ Τραμπ και της Χόουπ Χικς και πως ενδέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος να προβεί σε δηλώσεις εντός της ημέρας. Ανάλογες πληροφορίες, περί πιθανού διαγγέλματος στον αμερικανικό λαό, μεταδίδουν και οι New York Times.

Σημειώνεται ότι η Χόουπ Χιξ, 31 ετών, επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Τραμπ πήγε την Τρίτη στο Κλίβλαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν. Η Χιξ, η οποία είχε ενταχθεί από πολύ νωρίς στην ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του μεγιστάνα των ακινήτων το 2016, ανήκει στον στενότερο κύκλο του προέδρου.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τουλάχιστον 20 συνεργάτες του Τραμπ πέταξαν μαζί του με το Air Force One, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά του, Ιβάνκα, Ντόναλντ τζούνιορ, Μπάρον και Έρικ, ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, ο προσωπάρχης Μαρκ Μίντοους, οι σύμβουλοί του Στίβεν Μίλερ και Νταν Σκαβίνο, η εκπρόσωπός του Κέιλι ΜακΈνανι και ο δικηγόρος του, Ρούντολφ Τζουλιάνι, αναφέρει το NBC.

Τα αποτελέσματα των τεστ για την Ιβάνκα, Μπάρον και Τζάρεντ Κούσνερ είναι αρνητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ