Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Εχθροπραξιών συνέχεια και «πόλεμος» δηλώσεων και διαψεύσεων
Ανανεώθηκε:
«Σφοδρές μάχες» σημειώθηκαν σήμερα στη γραμμή του μετώπου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου στρατιώτες αυτής της αυτόνομης περιφέρειας «κατάφεραν να σταματήσουν τη μεγάλης κλίμακας επίθεση» του αζερικού στρατού, σύμφωνα με το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.
Ο στρατός του Ναγκόρνο Καραμπάχ «κατάφερε να σταματήσει τη μεγάλης κλίμακας επίθεση του εχθρού», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Σουσάν Στεπανιάν, η οποία πρόσθεσε πως «σφοδρές μάχες» σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλούς τομείς του μετώπου.
Σε έναν από τους τομείς του μετώπου, «οι δυνάμεις μας αντεπιτέθηκαν», διευκρίνισε η Στεπανιάν.
Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα για έβδομη ημέρα ανάμεσα στον στρατό αυτής της αυτόνομης περιοχής του Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά από την Αρμενία, και το Αζερμπαϊτζάν.
Αφότου ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες την περασμένη Κυριακή, έχουν δοθεί μόνο μερικοί απολογισμοί που κάνουν λόγο συνολικά για 191 θανάτους: 158 στρατιώτες του Καραμπάχ, 14 Αρμένιοι άμαχοι και 19 Αζέροι άμαχοι, καθώς το Μπακού δεν κοινοποιεί τις απώλειές του.
Το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι Αρμένιοι, αποσχίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν, προκαλώντας στις αρχές των χρόνων του 1990 πόλεμο που οδήγησε στον θάνατο 30.000 ανθρώπων. Το μέτωπο έχει σχεδόν παγώσει από τότε παρότι τακτικά σημειώνονται συγκρούσεις, αφού δεν έχει υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία.
Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε εξάλλου σήμερα τις αναφορές ότι η Αρμενία είχε καταρρίψει αζέρικα πολεμικά αεροσκάφη.
«Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν καταρρίφθηκε ούτε ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας Βαγκίφ Ντιαργκάλι σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ίδιο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) του Αζερμπαϊτζάν «συνεχίζουν να καταστρέφουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό των αρμενικών δυνάμεων».
Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Σχέδιο του Πενταγώνου των ΗΠΑ για μαζική παραγωγή drone που χρησιμοποιήθηκε στο Ιράν
23:09
Τα Ιρανικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί
22:57
Το Ιράκ καταδικάζει την «απαίσια» επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη
22:47
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: MME του Ιράν επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Λαριτζανί - IDF: «Θα εξουδετερώσουμε και τον Χαμενεΐ»
22:40