ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον: Ο «πολύ ανθεκτικός» Ντόναλντ Τραμπ θα έχει ισχυρή ανάρρωση

Τζόνσον: Ο «πολύ ανθεκτικός» Ντόναλντ Τραμπ θα έχει ισχυρή ανάρρωση
Φωτογραφία αρχείου Peter Nicholls, Pool Photo via AP

Βέβαιος για την «πολύ ισχυρή» ανάρρωση του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζοντας τον Αμερικανό πρόεδρο ως έναν «πολύ ανθεκτικό χαρακτήρα».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, που είχε και ο ίδιος νοσηλευθεί με κορωνοϊό τον Απρίλιο, μιλούσε στους δημοσιογράφους, πριν από μια επικοινωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα έχει μια πολύ ισχυρή ανάρρωση», είπε ο Τζόνσον.

«Είναι εκ φύσεως προφανώς πολύ ανθεκτικός χαρακτήρας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει πολύ καλά».

Ο Τραμπ, που ανακοίνωσε νωρίς χθες, Παρασκευή, ότι μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε αργότερα την ίδια μέρα για θεραπεία σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στην Ουάσινγκτον για προληπτικούς λόγους, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζόνσον από τις επαφές του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιδιώκει να βρεθούν τα επόμενα βήματα μετά την έναρξη από την ΕΕ διαδικασίας επί παραβάσει σε βάρος της Βρετανίας, μετά την κίνηση υπονόμευσης από την τελευταία της συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ για το Brexit.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά για να γίνουν», είπε ο Τζόνσον απαντώντας σε ερώτηση για τα μελλοντικά σχέδια Λονδίνου και Βρυξελλών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως η Βρετανία εξακολουθεί να ασκεί πίεση για μια συμφωνία τύπου Καναδά με την ΕΕ, αλλά εάν αυτό δεν είναι δυνατό, θα ήθελε μια συμφωνία παρόμοια με εκείνην που έχει η ΕΕ με την Αυστραλία. Η χώρα είναι έτοιμη και για τα δύο αποτελέσματα, είπε.

«Νομίζουμε πως υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για αμφότερες τις πλευρές να τα πάνε καλά», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ