Συνάντηση Ερντογάν - Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη
Ανανεώθηκε:
Τον υπό παραίτηση επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φάγεζ αλ-Σάρατζ υποδέχτηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνάντηση είχε συνολική διάρκεια 2,5 ώρες. Μία ώρα κράτησε η κατ' ιδίαν συζήτηση μεταξύ Ερντογάν – Σάρατζ ενώ στη συνέχεια και για 1,5 ώρα συνομίλησαν με τα επιτελεία τους.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Τουρκίας στην κυβέρνηση της Τρίπολης και στον λαό της Λιβύης, ενώ οι δύο πλευρές αποτύπωσαν την ικανοποίησή τους για την πρόσφατη πρωτοκόλληση από τον ΟΗΕ του τουρκολιβυκού μνημονίου.
Σύμφωνα πάντα με την τουρκική πηγή, στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ καθώς και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου του Τούρκου προέδρου Φαχρετίν Αλτούν και Ιμπραήμ Καλίν.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είχαν καταδικάσει και οι «27» ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Δεκεμβρίου 2019.
Έξι νεκροί από σύγκρουση τρένου με μίνι λεωφορείο στην Ρωσική Άπω Ανατολή
15:27
Βέροια: Σύλληψη τριών ανηλίκων για διαρρήξεις – Πάνω από 2.500 ευρώ τα κλοπιμαία
15:24
Ιορδανία: «Με σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί» – Μαρτυρία από την επίθεση στην εκκλησία
15:12
Σερβία: Στις κάλπες αύριο 6,45 εκατ. πολίτες - Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τον Βούτσιτς
14:53