ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Ερντογάν - Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Ερντογάν - Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη
Φωτογραφία αρχείου Turkish Presidency via AP. Pool

Τον υπό παραίτηση επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φάγεζ αλ-Σάρατζ υποδέχτηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση είχε συνολική διάρκεια 2,5 ώρες. Μία ώρα κράτησε η κατ' ιδίαν συζήτηση μεταξύ Ερντογάν – Σάρατζ ενώ στη συνέχεια και για 1,5 ώρα συνομίλησαν με τα επιτελεία τους.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Τουρκίας στην κυβέρνηση της Τρίπολης και στον λαό της Λιβύης, ενώ οι δύο πλευρές αποτύπωσαν την ικανοποίησή τους για την πρόσφατη πρωτοκόλληση από τον ΟΗΕ του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική πηγή, στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ καθώς και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου του Τούρκου προέδρου Φαχρετίν Αλτούν και Ιμπραήμ Καλίν.

Στιγμιότυπο από τη συνάντησηYenisafak

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είχαν καταδικάσει και οι «27» ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Δεκεμβρίου 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ