ΗΠΑ: Στάχτη έχουν γίνει 16 εκατ. στρέμματα από τις φωτιές στην Καλιφόρνια
Ανανεώθηκε:
Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής φέτος 16 εκατομμύρια στρέμματα, περιοχή υπερδιπλάσια σε μέγεθος σε σχέση με το ρεκόρ παλαιότερων ετών, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας αυτής.
Φέτος καταγράφηκαν στην πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ πέντε από τις έξι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της, καθώς κύματα καύσωνα και κεραυνοί συνυπήρξαν με πιο ξηρές συνθήκες, μία κατάσταση την οποία περιβαλλοντολόγοι αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις φετινές πυρκαγιές και περισσότερα από 8.454 σπίτια και άλλα κτίρια καταστράφηκαν, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.
Το προηγούμενο ρεκόρ για την πολιτεία ήταν σχεδόν 8 εκατομμύρια στρέμματα το 2018, οπότε είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 85 πολίτες και είχαν καταστραφεί σχεδόν 19.000 κτίσματα μέσα και γύρω από την πόλη Πάρανταϊς.
“Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε τι συνέβη και τι εξακολουθεί να συμβαίνει”, δήλωσε ο Σκοτ ΜακΛιν εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας. “Αποτελεί απόδειξη του πόσο ξηρή είναι η πολιτεία και πόσο επιρρεπής (στις φωτιές) είναι η βλάστηση”, πρόσθεσε.
Στη διάσημη για τους αμπελώνες της κοιλάδα της Νάπα καταστράφηκαν πάνω από 10 οινοποιία.
Σέρρες: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 46χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
15:31
Η Allwyn έφερε τη νέα εποχή διασκέδασης στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων – Εκπλήξεις, μουσική και αξέχαστες στιγμές στο απόλυτο Après Ski Party
15:30
Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ: Ποιος Δήμος το χορηγεί - Ποιοι είναι δικαιούχοι (vid)
15:24
Ουκρανία: Μειώθηκαν τα ρωσικά πλήγματα τον Ιανουάριο - Αυξήθηκαν οι ζημιές στο ενεργειακό δίκτυο
15:23